OM ELVANG

ELVANG DENMARK

Elvang Denmark er en dansk design-virksomhed, som har specialiseret sig i eksklusive tekstiler af alpaka-uld.

Elvang blev etableret efter en rygsækrejse, hvor Tina og Lasse Elvang helt tilfældigt fik øjnene op for alpaka-uldens enestående egenskaber.

I 2003 lancerede de som de første i Skandinavien plaider af alpaka-uld.

Elvang forener det bedste af to verdener. Perus tradition for at fremstille eksklusive tekstiler af alpaka-uld med en skandinavisk designstil, der bygger på principperne for etisk handel.

Elvang er fair trade certificeret hos WFTO (World Fair Trade Organization). Dette sikrer, at Elvangs produkter fremstilles under ordentlige vilkår


RYGSÆKREJSEN

Tilbage i 2002 tog Tina og Lasse Elvang på backpacking-tur til Peru - deres første rejse sammen.

Der mødte de en hårdtarbejdende, varmhjertet befolkning med en stolt tradition for håndværk.

På deres rejse blev de introduceret for de charmerende alpakaer og deres fantastisk bløde uld. Disse dyr har været vigtige for peruanerne så langt tilbage som inka-æraen, og alpakafibre anses for at være en af de fineste i verden.

Tina og Lasse vendte tilbage til Danmark med mange nye indtryk fra Peru samt kendskabet til de vidunderlige alpakafibre i deres bagage. Ideen om at skabe virksomheden blev født.

Visionen var at kombinere det bedste fra to verdener: skandinavisk design og den peruanske tradition for vævning af tekstiler i alpakafibre. En vision, der blev baseret på principperne om fair trade.

Den første kollektion blev præsenteret for udvalgte forhandlere i 2003, og der er sket meget siden. Elvang sælges nu i mange lande rundt om i verden. Der bliver løbende tilføjet nye produkter. Kollegaer fra forskellige kontinenter har sluttet sig til virksomheden, og Elvang har opnået World Fair Trade Organizations højeste certificering som garanteret medlem.

Men Elvangs essens forbliver uændret. For Elvang handler det om integritet i hele forsyningskæden. Det vil sige korrekt opførsel og omsorg for hinanden. Derfor siger vi hos Elvang, at vi skaber tekstiler med integritet.